Start van hoofdcontent
nl

Hypocriete Lange Frans verloochent idealen voor geld

12 april 2013, 14.23 uur · Aangepast 1 mei 2013, 17.47 uur

Lange Frans deed vroeger nog stoer omdat hij republikein was, maar zingt nu opeens mee met het 'Koningslied'. Hypocriet!

Dat vinden veel andere bekende Nederlanders. Wat is er aan de hand? Jaren geleden zei de rapper in een talkshow dat hij tegen het koningshuis was. 'Ik vind dat de koningin en de familie weleens op kunnen rotten', aldus Lange Frans, die de monarchie bovendien te duur vindt.

Althans, dat vónd hij. Nu zingt hij vrolijk mee met het 'Koningslied' voor Willem-Alexander. Andere BN'ers die meedoen aan het lied, zoals Edwin Evers en Lee Towers, vinden dat Lange Frans beter met het project kan stoppen. Ook Jack van Gelder vindt het raar. 'Doe nou eens even normaal man, sta eens ergens voor!', roept hij voor de camera van RTL Boulevard.

Lange Frans snapt de ophef niet en gooit het erop dat hij vroeger nou eenmaal andere dingen vond dan nu. Maar volgens Albert Verlinde zei de rapper onlangs nog tegen een redacteur van zijn programma dat hij toch echt republikein was. Hypocriet dus, vindt Verlinde.

'Ja, dat ben ik ook. En ik ga er nog twee maken dus, ook voor Ik hou van Holland en SlamFM, ja, dus mijn vlag is oranjehypocriet', probeert Lange Frans de kritiek weg te lachen.

Opmerkelijk detail: Radio 2 dreigde RTL Boulevard te boycotten voor toekomstige persmomenten als zij het interview met Lange Frans zouden uitzenden.