Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitstel in zaak-Badr Hari

22 april 2013, 22.05 uur · Aangepast 24 april 2013, 20.01 uur · Foto: Frank Buis/AT5

In de zaak-Badr Hari worden nog steeds getuigen gehoord. Ook is het rapport van een deskundige nog niet klaar, zo liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie maandag weten.

Aanvankelijk stond een zogeheten regiezitting op de rol van de rechtbank in Amsterdam. Die zou op 2 mei worden gehouden, maar is nu op verzoek van het Openbaar Ministerie uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum.

Hari wordt verdacht van ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena op 8 juli. Justitie verdenkt hem ook van een aantal andere mishandelingen.

De kickbokser (28) wacht sinds 22 januari onder voorwaarden zijn proces in vrijheid af. In november kwam hij al korte tijd vrij, na een verzoek van zijn advocaat. Een paar dagen later belandde Hari weer in de cel, omdat hij zich niet had gehouden aan de voorwaarden van zijn vrijlating. Een daarvan was dat hij niet met getuigen mocht spreken. Ook werd hij gespot in de horeca, terwijl hij daar niet mocht komen.

Vorige maand maakte hij zijn comeback in de ring tijdens de K-1 World Grand Prix in Zagreb. Hij keerde daarvan geblesseerd terug.