Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Bezet op stoep doet denken aan oorlog'

29 april 2013, 13.51 uur · Aangepast 9 april 2014, 22.07 uur · Foto: GERT Jan van der Slikke

Misschien moeten Amsterdammers toch eens wat beter na gaan denken over wat voor teksten ze in aanloop naar Koninginnedag op de stoep kalken.

Het door veel Amsterdammers gebruikte woord 'bezet', waarmee een plekje voor de jaarlijkse vrijmarkt wordt gereserveerd, roept namelijk nogal wat nare herinneringen op. Dit is althans de mening van de teamleider bij de Reinigingsdienst van stadsdeel Centrum.

'Stadsdeel Centrum telt 50 tot 60 oorlogsmonumenten. Die moeten er op 4 mei netjes bijstaan. Ik zou trouwens willen dat mensen een ander woord kiezen om hun vrijmarktgebiedje te markeren. Bij het woord ‘bezet’ denken veel mensen aan de oorlog', stelt de teamleider in de wijkkrant van stadsdeel Centrum.

En nu we toch de aandacht hebben. Als je dan al van plan bent iets op de stoep te zetten, gebruik dan een stukje stoepkrijt. 'Gebruik ook liever geen tape, het duurt maanden voordat dat er af is. En ruim na de vrijmarkt uw eigen spullen op en gebruik de extra afvalbakken langs de drukke routes', aldus de teamleider.