Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

ZOOmeravonden Artis bestaan 10 jaar

22 mei 2013, 13.12 uur

De Artis ZOOmeravonden bestaan dit jaar 10 jaar. In de maanden juni, juli en augustus is Artis weer elke zaterdag open tot zonsondergang.

Dit jaar treden onder andere de Handsome Poets, Sef en Claw Boys Claw op tussen de vele duizenden bloeiende bloemen, die speciaal voor het 175-jarig bestaan van Artis zijn geplant. De avond wordt afgesloten met een speciale avondrondleiding door schemerend Artis waarbij de rondleider zachtjes vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Korte ZOOmeravondvertellingen in de historische collegezaal van Artis zijn nieuw dit jaar. Verschillende Artis-medewerkers lichten een tipje van de sluier op over hun werk in de dierentuin als dierverzorger, dierenarts of docent.

Het ZOOmeravondprogramma begint iedere zaterdag om 15.00 uur met verschillende kinderactiviteiten. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken als hun favoriete dier. Tegelijkertijd kunnen aankomende astronauten in het Planetarium hun ruimtepaspoort halen. Zaterdag 1 juni is de eerste ZOOmeravond in Artis.