Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boze bewoners Zuidoost: 'Wij hebben geen honger!'

15 juni 2013, 12.12 uur · Aangepast 20 november 2013, 22.25 uur

Veel bewoners van Zuidoost zijn erg boos over het bericht van gisteren over 'hongerige kinderen' die eten op de kinderboerderij.

In verschillende media, ook op deze website, verscheen het bericht dat een aantal kinderen in flat Geldershoofd te weinig eet thuis en daarom bij de kinderboerderij in de buurt eten krijgen van de voedselbank, dat eigenlijk voor de dieren op de boerderij is bedoeld.

Op Twitter kreeg AT5 meteen honderden reacties en ook op Facebook werd massaal onvrede over de berichtgeving geuit. Het bericht zou - voor de zoveelste keer - Zuidoost afschilderen als een soort ontwikkelingsland, vinden kritische lezers.

'Dit was eigenlijk de druppel', zegt rapper en comedian Défano Holwijn in een filmpje op Facebook waarin hij AT5 op de vingers tikt. Hij vindt het mediaframing en daar moet nu toch echt een keer iets aan gebeuren. Het bericht is ruim duizend keer 'geliked' en honderden keren gedeeld. 'Het gaat gewoon echt te ver', zegt Holwijn.

'Het gaat niet zo slecht, we hebben geen honger. We hebben wellicht trek en zijn dan wel bij de snackbar, maar we hebben geen honger!', zegt een vriend van Holwijn in het filmpje.

Vandaag maakt AT5 een item over het verhaal. Dat is vanmiddag om 17.00 uur in het AT5 Nieuws te zien.