Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Langlopende ruzie aanleiding schietpartij Transvaalkade'

16 juni 2013, 14.40 uur · Aangepast 19 juni 2013, 12.48 uur

Een compleet uit de hand gelopen ruzie zou de aanleiding zijn geweest voor de schietpartij gistermiddag op de Transvaalkade in Oost. Daarbij kwam een 26-jarige man om het leven.

Het slachtoffer zou de 26-jarige Ismail zijn, woonachtig in de buurt. Hij zou de schutter meerdere malen hebben bedreigd en vrijdagavond hebben opgewacht bij een koffiehuis aan de President Steynstraat. Toen is de ruzie uiteindelijk nog gesust. 

AT5 heeft ook van buurtbewoners gehoord dat het Ismail was die vorig jaar op het Krugerplein in zijn been werd geschoten. De dader van gisteren zou ook die kogels hebben afgevuurd.

Het conflict kwam gisteren tot een climax op de Transvaalkade. Er zou eerst een woordenwisseling hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk zou het slachtoffer eerst hebben geschoten maar hij werd uiteindelijk zelf dodelijk getroffen in de borst. Een getuige heeft een revolver naast het lichaam van Ismail zien liggen, dit is ook door de politie bevestigd.

De reacties uit de buurt wijzen er in ieder geval op dat de schietpartij helemaal los staat van recente schietpartijen zoals in het Scheepvaartmuseum en de Staatsliedenbuurt.

Ook de politie vermoedt dat meerdere personen hebben geschoten, onder wie mogelijk het slachtoffer zelf. De schutter, of een van de schutters, rende weg in de richting van de Hofmeijerstraat. De politie kon op basis van getuigenissen direct een duidelijk signalement opstellen.

Getuigen die zich op de Transvaalkade, de Ringdijk of de Hofmeijerstraat bevonden, worden dringend opgeroepen zich te melden bij de politie.