Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Partner Robert M. niet terug naar Amsterdam'

18 juni 2013, 18.14 uur · Aangepast 20 juni 2013, 19.50 uur

De veroordeelde zedendelinquent Richard van O. keert na het uitzitten van zijn straf zeer waarschijnlijk niet terug naar Amsterdam.

Dat heeft zijn advocaat gezegd naar aanleiding van vragen hierover van AT5. Van O., de partner van Robert M., kreeg eind april in hoger beroep 4.5 jaar celstraf opgelegd in de Amsterdamse zedenzaak. En dat betekent dat Van O. zeer waarschijnlijk eind van dit jaar weer op vrije voeten komt en terugkeert in de maatschappij.

'Het is verstandig voor hem én voor de slachtoffers om niet naar Amsterdam terug te keren', stelt Van O.'s advocaat Erik van Kregten. 'Ik heb het idee dat hij zich daar wel in kan vinden'.

Met dit besluit lijkt Van O. tegemoet te komen aan het verzoek van de ouders van slachtoffers van de zedenzaak. Richard Korver, advocaat van een flink deel van de ouders van de slachtoffers, heeft aan het Openbaar Ministerie gevraagd om bepaalde voorwaarden te verbinden aan de vervroegde vrijlating van Van O. Een van die voorwaarden is dat hij niet terugkeert naar de stad, om contact met (ouders van) slachtoffers te voorkomen.