Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij Geuzenveld blijkt 26-jarige man

30 juni 2013, 17.39 uur · Aangepast 3 juli 2013, 15.23 uur

Het slachtoffer van de schietpartij van zaterdagmiddag in Geuzenveld blijkt een 26-jarige man.

Dit laat de politie middels een persbericht weten. Eerder maakte de politie bekend dat het om een 40-jarige man ging. Dat klopt dus niet. In de auto die onder vuur is genomen, zat ook een minderjarig familielid. Het kind raakte lichtgewond.

De twee slachtoffers zaten in een auto die vanuit de Ruys de Beerenbrouckstraat richting het verkeerslicht ter hoogte van de Haarlemmerweg reed toen een witte Volkswagen bestelwagen hen klem reed. Een onbekende, blanke man stapte uit de witte bestelbus, liep naar het voertuig van de slachtoffers en schoot de 26-jarige man door zijn hoofd.

Na de schietpartij stapte de schutter weer in zijn bestelauto, keerde om bij de Haarlemmerweg en ging er vandoor via de Willem Schermerhornstraat in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat. De auto is gisteravond laat gevonden op de hoek van de Thomas van Aquinostraat en de Bierens de Haanstraat in Slotermeer, niet ver van de plek waar de 26-jarige man is doodgeschoten.

Opvallend detail is dat er zaterdagmiddag rond 14.45 uur twee mannen zijn gezien die door de nabijgelegen Platostraat liepen in de richting van de President Allendelaan. De politie wil graag in contact komen met deze twee mannen en met getuigen die deze twee mannen hebben gezien. Het betreft een blanke man die een donkerblauw trainingspak droeg met een Adidas logo op de rug en een andere blanke man van wie geen nader signalement bekend is.

Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Update
Het slachtoffer is een bekende van de politie 'maar het is geen zware jongen', aldus een woordvoerder van de politie. Hij liet ook weten dat de politie 'één of meerdere schutters' zoekt.

Helene de Bruine