Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte moord Bennajem uit 'groep' doelwit Staatsliedenbuurt

8 juli 2013, 13.03 uur · Aangepast 11 juli 2013, 14.33 uur · Foto: Martin Damen

De 22-jarige Suleiman L. die wordt verdacht van de moord op Rida Bennajem, is een bekende van 'de groep' rond Benaouf A..

Dit weekend bevestigde het Openbaar Ministerie dat er DNA van Suleiman is aangetroffen op een sleutelbos die naast het lichaam van Rida werd gevonden na de liquidatie op de 21-jarige voortvluchtige in maart.

Suleiman, die net als Rida uit Bos en Lommer komt, blijkt een goede vriend van een neefje van de ondergedoken Hussein, die weer een compagnon is van Benaouf A., het doelwit van de Staatsliedenbuurt. Dat schrijft Bontkraagje, de website die goed geïnformeerd is in de Marokkaanse onderwereld.

Volgens Bontkraagje ging al lange tijd het gerucht dat Suleiman L. één van de schutters was die Rida voor zijn huis vermoorden. Ook een neefje van Hussein wordt in het geruchtencircuit genoemd.

Revu schreef eerder dat Rida (die op dat moment geen rooie cent had) verteld was dat hij op de avond van zijn dood betaald zou worden door 'de groep' Hussein en Benaouf. Toen al schreef het weekblad dat Rida nog geld zou krijgen voor de liquidatie op Najib Boubouh in Antwerpen. Afgelopen maand werd Benaouf voor deze moord aangehouden.

Rida en de Staatsliedenbuurt

Rida was op zijn beurt weer goed bevriend met Saïd el Yazidi, één van de twee jongens die doodgeschoten werd tijdens de beruchte schietpartij in de Staatsliedenbuurt en samen met Benaouf in de zwarte Range Rover zat.

Hoewel ook de politie inmiddels een link ziet tussen de moord op Rida en de schietpartij in de Staatsliedenbuurt blijft het gissen wat Rida's rol in de Staatsliedenbuurt nou precies was. Hij wordt zowel genoemd als vierde inzittende van de Range Rover als de persoon die Benaouf naar de Staatsliedenbuurt lokte waar hij werd opgewacht door gangsters met machinegeweren.