Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Alderweireld: 'Norwich mooie club? Ajax mooie club!'

9 juli 2013, 15.18 uur · Aangepast 11 juli 2013, 12.12 uur

Toby Alderweireld staat in de belangstelling van het Engelse Norwich City. Of hij Ajax verlaat, is nog altijd onduidelijk.

Vanochtend stond AT5 bij de ingang van De Toekomst om de spelers te vragen hoe het ervoor staat met alle transferperikelen. Na aankomst van Alderweireld snelde hij voorbij en wilde aanvankelijk niet veel zeggen. Toen de verslaggever aan de verdediger vroeg of hij Norwich City een mooie club vindt, antwoordde hij schreeuwend: 'Norwich mooie club? Ajax is een mooie club!'

Of deze uitspraak betekent dat hij liever bij Ajax blijft of dat hij naar de Engelse middenmotor vertrekt, is nog onbekend. In de Gazet van Antwerpen zei zijn vader Vic Alderweireld onlangs dat Norwich wel degelijk een optie is.

'Norwich heeft al één en ander gedaan waarmee het heel wat ambitie toonde. (...) Het zou dus te kortzichtig zijn om op voorhand 'nee' te zeggen, gewoon omdat ze vorig seizoen elfde werden. Wij kijken verder dan alleen de naam van de club. Het volledige plaatje telt', aldus Alderweireld senior.

Het Duitse Bayer Leverkusen toonde eerder ook belangstelling voor de Belg. 'Leverkusen is op dit moment geen optie meer, al weet je nooit. Ik kan wel zeggen dat Leverkusen en Norwich de enige twee clubs zijn die zich op dit moment effectief gemeld hebben bij ons of bij Ajax', besluit de vader van Alderweireld.