Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote zoekactie naar kleuter bij Gaasperplas

21 juli 2013, 19.20 uur · Aangepast 23 juli 2013, 13.13 uur

De politie, brandweer en reddingsbrigade hebben met man en macht gezocht naar een jongetje van vijf dat vermist raakte bij de Gaasperplas. Hij zat gelukkig gewoon bij oma thuis.

Rond vijf uur kwam de melding bij de politie binnen dat een vijfjarig jongetje vermist was geraakt bij het kinderbadje ten noorden van de plas, bij het planetarium.

De brandweer kwam met meerdere wagens en duikers op de melding af. Met omstanders werd een lint gevormd om te zoeken naar het kind. Vanuit de lucht werd er gezocht door een politiehelikopter.

Ook een traumahelikopter kwam naar het park, voor het geval dat. Bovendien waren er leden van verschillende reddingbrigades aanwezig die ook op zoek gingen naar het kind.

Een uurtje later bleek het kind echter bij zijn oma thuis te zitten en werd de actie gestaakt.

#police05 helpt #Amsterdam meezoeken naar #vermistjongetje omgeving #Gaasperplas #signalement #5jaar #negroide #grijzeboxershort

— Politiehelikopter (@DePolitieheli) July 21, 2013

Amber alert hiero bij de Gaasperplas. Jongetje van 5 jaar vermist. Politie terplekke; brandweerduikers gaan nu hwt water in.

— JPK (@jpk69) July 21, 2013

Melding persoon te water gaasperplas via meldkamer. Aan het zoeken met drie boten. Politiehelikopter en traumahelikopter zoeken mee.

— HaarlemseRB (@HaarlemseRB) July 21, 2013