Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeer grote brand én steekpartij in kraakpand centrum

11 augustus 2013, 11.26 uur · Aangepast 14 augustus 2013, 17.45 uur

In een kraakpand in de Valkenburgerstraat in het centrum heeft vanmorgen een grote brand gewoed. Op hetzelfde adres bleek ook iemand te zijn neergestoken.

Beelden: Martin Damen

Na een melding van een steekpartij rond half negen troffen agenten iemand aan op de stoep van de Valkenburgerstraat. Deze persoon bleek in zijn rug te zijn gestoken. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar was nog wel aanspreekbaar.

Toen de aanwezige agenten wilden vertrekken, zagen ze dat er in de woning boven hen een uitslaande brand woedde. Het betrof, opvallend genoeg, dezelfde woning als waarvandaan de melding van de steekpartij kwam. De politie hield kort daarop een verdachte aan.

Het dak van de woning is gedeeltelijk ingestort. Vanwege de rookontwikkeling is het naastgelegen hotel Falcon Plaza met zo'n 100 gasten ontruimd. Ongeveer de helft moest toch uitchecken en zo'n vijftig gasten zijn overgebracht naar politiebureau IJtunnel.

Bij de brand is een kat gewond geraakt, die is met onbekend letsel opgehaald door de dierenambulance.

De Valkenburgerstraat en Anne Frankstraat zijn afgesloten vanwege de brand, die kort na tien uur meester was. Rond twaalf uur werd begonnen met het verwijderen van het dak van de woning. Om 15.30 uur wordt de straat weer vrijgegeven voor verkeer.

Enorme fik in Hotel Falcon Plaza aan de Valkenburgerstraat! :o (@AT5) pic.twitter.com/c1C0Hp0ndT

— Amsterdirk (@Amsterdirk) August 11, 2013

Behoorlijke brand in de Valkenburgerstraat pic.twitter.com/y7MxDeH9Aw

— Fred Sterk (@polWeesperAmst) August 11, 2013