Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier maal één-op-éénakteravond ARTI

11 augustus 2013, 15.54 uur · Aangepast 30 augustus 2013, 15.54 uur

Vier eenakters van Toneelgroep ARTI in samenwerking met drie bevriende toneelverenigingen

Op zaterdag 21 september as. zijn er in het Polanentheater vier eenakters te zien. Toneelgroep ARTI organiseert deze avond in samenwerking met drie bevriende toneelverenigingen. Een uniek initiatief ontstaan uit de gezamenlijke liefde voor toneel. VIER MAAL ÉÉN OP EENAKTERAVOND ARTI.

  • MONSIEUR SCHMUCK - Theatergroep De Rederijkers – Amersfoort Ton heeft zijn baan verloren en is er mentaal niet best aan toe. Hij heeft met zijn vriendin Ciska een lange vakantie genomen. Deze laatste week hebben ze een blokhut gehuurd en ontmoeten ze Monsieur Schmuck. Na afloop van deze ontmoeting zal geen van deze drie personen meer dezelfde zijn.
  • GIF! (teaser) - Theatergroep vanStraaten – Amsterdam Een man en een vrouw treffen elkaar na jaren in de aula van de begraafplaats waar hun zoontje begraven ligt. De grond zou vervuild zijn met gif., het graf zou moeten worden geruimd. Tijden de paar uur die ze samen hebben, tasten ze elkaar af en proberen hun geschiedenis weer op elkaar te leggen. Terwijl zij op zoek is naar iemand om samen op te gaan in het verleden, zoekt hij naar iemand die hem zegt dat het goed is om een punt te zetten achter het verleden.
  • DE KLUCHT VAN DE MEULENAAR - Tovedem - De Meern Het is het jaar 1650, een stadse dame strandt bij de molen. “Ik kan de stad niet in, de poorten zijn op slot, ik kan toch niet gaan slapen in een hoerenkot?” De molenaar die weet wel raad, die zal zich niet vervelen maar hoe legt hij dit aan, zonder het zijn vrouwtje mee te delen? Een plan is snel gedaan… En niet alleen de molenaar zal er zijn mannetje staan. “Het kan verkeren!”
  • BIE-EF-EFS - Theatergroep ARTI - Amsterdam Ze kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en zijn vriendinnen door dik en dun. Maar hoe sterk is die vriendschap? Is het echte vriendschap of meer een samenloop van omstandigheden die verworden is tot de gewoonte? In Bie-ef-efs zien we een vriendschap in ontwikkeling en ontbinding.
  • locatie: Polanentheater Amsterdam