Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Schimmelpennink stapt per direct uit PvdA

16 september 2013, 21.52 uur · Aangepast 24 oktober 2013, 18.28 uur

Luud Schimmelpennink verlaat per direct de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Hij zou zowel bij Red Amsterdam én bij OPA aan de slag kunnen.

Schimmelpennink, ex-provo en bedenker van het witte-fietsenplan, verlaat de partij omdat hij niet op de lijst stond voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dat zou bij een andere partij waarschijnlijk wel kunnen.

Fractievoorzitter Marjolein Moorman van de PvdA Amsterdam: 'Wij hadden Luud graag bij de PvdA willen houden. Luud gelooft in vooruitgang en is een visionair. Zaken die onlosmakelijk met de PvdA zijn verbonden.’

Het lijkt er nu op alsof Schimmelpennink door zowel Red Amsterdam als door de lokale ouderenpartij OPA benaderd is voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De oprichtingsvergadering van OPA vond afgelopen zondag namelijk in de woning van Schimmelpennink plaats terwijl Roderic Evans-Knaup van Red Amsterdam op Twitter meldt dat hij morgen een gesprek heeft met Schimmelpennink over een mogelijk lidmaatschap. 

Luud Schimmelpennink uit fractie van #PvdA020. Morgen gesprek met hem over kandidatuur voor @redamsterdam bij komende verkiezingen.

— Roderic Evans-Knaup (@RodericEK) September 16, 2013