Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meisjes betast en bedreigd op plein basisschool

15 oktober 2013, 12.50 uur · Aangepast 17 oktober 2013, 13.00 uur

Een groep van vijf jongens uit groep 7 van basisschool De Knotwilg in Zuidoost heeft gedurende langere tijd meisjes uit hun klas op het schoolplein geïntimideerd, onzedelijk betast en bedreigd.

Dat blijkt uit een brief van het schoolbestuur aan de ouders die in handen is van AT5. Volgens een ouder zijn de vijf, van 10 jaar oud, op heterdaad betrapt door een juf. 

De school spreekt in de brief van 'seksueel gedrag van een soort die wij en u niet wenselijk vinden'. Er zijn ook kinderen door andere kinderen bedreigd en gedwongen mee te doen. 'Sommige daders zijn daarom ook een soort slachtoffer en andersom', schrijft de schooldirecteur Henk Veerman.

Volgens een ouder zijn de jongens niet geschorst, ze mogen alleen niet mee op uitjes. Met als gevolg dat ze nu naast de meisjes in de klas zitten. Dezelfde ouder zegt dat de meisjes erg emotioneel zijn en dat ze niet naar school willen. 

Buiten schooltijd
Schooldirecteur Veerman wil weinig kwijt over het incident, wel zegt hij dat de jongens zijn betrapt op het schoolplein maar buiten schooltijd. Of de intimidatie ook tijdens schooluren heeft plaatsgevonden, kon hij niet zeggen. Hij wil ook niet kwijt of er aangifte is gedaan.  

Dinsdagochtend is er op de school met ouders gepraat, daarbij zijn volgens de directeur 'stevige woorden gevallen'.

Dit doet schrikken
Muriel Dalgliesh, portefeuillehouder Onderwijs in Zuidoost, is ook geschrokken. 'Een dergelijk voorval doet je schrikken. Het laat zien hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan seksuele voorlichting. De GGGD heeft daarvoor een goed lesprogramma. Gelukkig doet een aantal scholen in Zuidoost daar al aan mee.'