Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr-dossier ook in handen Panorama

16 oktober 2013, 11.38 uur · Aangepast 17 oktober 2013, 01.05 uur

Het recherche-dossier over Badr Hari is ook in handen van weekblad Panorama.

Dit schrijft het weekblad woensdag op zijn website. Panorama citeert uit gespreken die Hari zou hebben gehad met de recherche in het onderzoek naar de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation.

'Ik sta niet in voor andermans mongolig gedrag. Dat is het gebeuren wat ik vaak meemaak in uitgaansgelegenheden. (...) De grootste leek van dit politiebureau kan met mij op stap gaan en zich de grootste man in de tent voelen. Ik ben met Badr, dan ben je stoer', zou de K1-vechter gezegd hebben.

'Ik wilde niemand doodslaan'
'Het is niet mijn intentie om iemand zwaar te verwonden of blijvend te verwonden of dood te slaan', stelde Hari over de mishandeling van Everink. 'Ik heb de blessures gezien die hij heeft opgelopen. Dat is voor mij, als ik die zou oplopen een zware wedstrijd geweest'.

'Ik vind dat heel heftig voor hem', vervolgt hij. 'Dat meen ik bloedserieus. Het zal nooit mijn intentie zijn geweest dat die man die blessures op zou lopen. Dat zijn serieuze verwondingen die hij heeft opgelopen, en dan helemaal zijn been. Dat is nooit de bedoeling geweest van het incident. Wat er tussen hem en mij gebeurd is, is tussen hem en mij.'

Lek
Eerder al maakte KRO-programma Brandpunt gebruik van het recherche-dossier. Het Openbaar Ministerie liet vorige week weten voorlopig nog niet met een strafeis tegen Hari te komen omdat het OM eerst het onderzoek van de Rijksrecherche naar dit lek af wil wachten.