Start van hoofdcontent

Stad

nl

Prostituees starten inzamelingsactie voor vermoorde collega

16 oktober 2013, 14.21 uur · Aangepast 20 november 2013, 14.06 uur

De vrouw die vorige maand in een uitgebrande woning aan de Charlotte de Bourbonstraat werd aangetroffen, blijkt de 22-jarige Bulgaarse prostituee Krasimira te zijn. De politie meldde eerder deze maand al dat ze door een misdrijf is omgekomen.

Haar collega's zijn nu begonnen met een geldinzameling zodat het lichaam van Krasimira naar haar thuisland kan worden overgebracht. Dat schrijft Nieuwe Revu deze week. Het stoffelijk overschot van Krasimira werd 25 september na de brand op haar bed gevonden.

Verdachte opgepakt
Een 32-jarige man is 1 oktober opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Krasimira, op De Wallen ook bekend onder de naam Jacky. De politie meldde alleen dat de verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

Volgens hulpverlener Frits Rouvoet van stichting Blood-n-Fire had Krasimira sinds kort een vriend. 'Maar het was iemand die zich opdrong en ze besloot afstand te nemen', zegt Rouvoet tegen Nieuwe Revu.

Het blad schrijft ook dat ze al enige tijd werd lastiggevallen door een negroïde man. Hij zou al enige keren naar haar balkon op de tweede verdieping zijn geklommen.