Start van hoofdcontent

Stad

nl

Thuiszorg Diakonie is failliet

16 oktober 2013, 17.09 uur · Aangepast 24 oktober 2013, 16.55 uur

Thuiszorginstelling Diakonie heeft vandaag faillissement aangevraagd.

Dit heeft de Diakonie aan haar personeel laten weten. Volgens de thuiszorginstelling zijn de financiële problemen, die al enkele maanden spelen, 'te groot gebleken om een faillissement te voorkomen'

'Binnenkort zal er daarom een curator worden benoemd die ervoor zal zorgen dat alle werknemers het hun toekomende salaris zullen ontvangen. Voorwaarde daarvoor zal zijn dat alle medewerkers hun werkzaamheden volgens planning uit blijven voeren. De curator kan alle medewerkers ook in het kader van een doorstart vragen hun werkzaamheden uit te blijven voeren', staat in de brief te lezen.

Spoeddebat
De SP had juist vandaag een spoeddebat aangevraagd over de situatie bij de Diakonie. In een brief die wethouder Van der Burg (Zorg) vandaag naar de gemeenteraad stuurde staat te lezen dat de hulp bij huishouding (hbh) en de zorg van de Diakonie aan haar cliënten in ieder geval gegarandeerd is.

'Mocht in het ergste geval de Diakonie de hbh en de zorg niet meer (kunnen) leveren, dan garanderen de gemeente Amsterdam en het Zorgkantoor dat deze hulp en zorg geleverd wordt', stelt Van der Burg.

Ontslaggolf
Bij Thuiszorg Diakonie werkten tot voor kort ruim 425 medewerkers. Onlangs werden er al honderd medewerkers ontslagen.