Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Van der Burg geschokt door geweld op voetbalvelden

30 oktober 2013, 18.29 uur · Aangepast 1 november 2013, 18.30 uur

Sportwethouder Eric van der Burg heeft geschokt gereageerd op twee geweldsincidenten op Amsterdamse amateurvelden, afgelopen weekend.

Tijdens een wedstrijd tussen WV-HEDW en Overamstel werd zaterdag een scheidsrechter gemolesteerd. Een dag later werd bij een andere amateurwedstrijd een voetballer door zes spelers van de tegenpartij in elkaar getrapt.

'Hoe haal je het in je botte hersens om een scheidsrechter in elkaar te schoppen. Schokkend hoe dit is gegaan afgelopen weekend. Deze twee incidenten, dat kán absoluut niet', reageert Van der Burg woensdag.

Convenant
Afgelopen winter stelde Van der Burg samen met de clubs een voetbalconvenant tegen agressie op. Dit gebeurde na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Maar ondanks dit convenant gaat het dus nog vaak mis. 'Je zult altijd dit soort dingen houden', stelt Van der Burg. 'Maar dat neemt niet weg dat we er alles aan moeten doen om dit te stoppen'.

Voetbalclub Overamstel heeft het elftal dat verantwoordelijk is voor de mishandeling van de scheidsrechter inmiddels uit de competitie verwijderd.