Politie houdt nog 2 loverboys aan

De politie heeft nog twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar loverboys waarbij eerder deze maand al drie mannen werden gepakt.
De eerste nieuwe verdachte, een 42-jarige man, werd vorige week donderdag op Schiphol gepakt vlak voor hij in een vliegtuig naar Turkije wilde stappen.
Volgens de politie werkte deze man als chauffeur voor de loverboys; hij zou de prostituees hebben opgehaald en naar hun werkadressen hebben gebracht. Ook zou hij geld hebben witgewassen. Bij zijn aanhouding had de man een behoorlijke hoeveelheid geld in zijn onderbroek verstopt.
De tweede arrestant is een 37-jarige man. Hij werd woensdag in Den Haag aangehouden. Net als de drie mannen die enkele weken geleden al werden gepakt zou hij via internet op zoek zijn geweest naar jonge vrouwen om hen in de prostitutie te laten werken. Hij opereerde op internet onder de profielnamen Nino en Gilette, aldus de politie.
Onder de drie mannen die eerder werden gepakt waren twee broers uit Den Haag en een man uit Nootdorp. De groep zette de vrouwen aan het werk op de Wallen en in Den Haag, Alkmaar en Utrecht.
Alle verdachten zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Archief:

Blauw 18 november: Loverboys en hun slachtoffers
17 november: Vrouwenhandelaar gepakt in Osdorp
18 november: Contactsites moeten loverboys weren
30 september 2008: Blauw over vrouwenhandel
12 juni 2007: Stadslicht: Mensenhandel op de Wallen
13 maart 2007: Amsterdams Peil: Moderne slavernij

Foto: Eerdere arrestatie in Osdorp (bron: politie)