Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Stagiair krijgt hoofdrol in Anne Frank-toneelstuk

7 november 2013, 20.48 uur · Aangepast 8 november 2013, 10.02 uur

Rosa da Silva speelt de rol van Anne Frank in het nieuwe toneelstuk over de familie Frank. De 27-jarige Da Silva die nu nog stage loopt bij de Toneelschuur in Haarlem, werd voor de hoofdrol gekozen door regisseur Theu Boermans.

Dat is donderdag bekendgemaakt in het programma EenVandaag. Speciaal voor het nieuwe theaterstuk ANNE, over het leven van het Joodse meisje, verrijst in de Amsterdamse Houthavens aan de oever van het IJ een nieuw theater. Producenten Kees Abrahams en Robin de Levita en Het Nationale Toneel slaan daarvoor de handen ineen.

Het schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter werkte aan het theaterstuk gebaseerd op het dagboek van Anne Frank. Zij schreef het dagboek Het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog op haar onderduikadres aan de Prinsengracht in Amsterdam.

ANNE
Het stuk ANNE moet wereldwijd worden opgevoerd en gaat komend voorjaar in Nederland in première in het gloednieuwe theater. Het Nationale Toneel is bij de productie betrokken met advies op artistiek en technisch gebied.