Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Opnames Heinekenfilm: 'Een jongensboek dat werkelijkheid wordt'

21 november 2013, 10.59 uur · Aangepast 23 november 2013, 11.00 uur

Grote delen van de stad leken de afgelopen dagen wel een filmset. En dat kan kloppen. Want in de stad worden momenteel scenes voor The Kidnapping of Freddy Heineken opgenomen.

De verfilming van het boek van Peter R. de Vries zorgen bij de misdaadjournalist uiteraard voor de nodige kriebels. 'Het voelt toch een beetje als een jongensboek dat werkelijkheid wordt', vertelde hij woensdag op het Amstelveld, waar een van de scenes voor de film werd. 

De Hollywood-productie verschilt volgens De Vries nogal met de vorige, Nederlandstalige, film die over de ontvoering werd gemaakt. 'Hier wordt met een veel groter budget gewerkt. Deze productie werkt met internationale topacteurs. Als die voor de camera staan, ja, daar spat de ervaring vanaf!'

Gisteren werden er opnames gemaakt op het Amstelveld. Eerder al werd er in de Tweede Weteringdwarsstraat gefilmd. Oscarwinnaar Anthony Hopkins vertolkt de rol van Heineken in de film. Acteur Sam Worthington speelt de rol van Willem Holleeder, onze eigen Mark van Eeuwen speelt Frans Meijer en Jim Sturgess zal te zien zijn als Cor van Hout.