Start van hoofdcontent

Stad

nl

Winkeliers boos om markt in Zuid

23 november 2013, 18.26 uur · Aangepast 25 november 2013, 18.30 uur

Winkeliers aan de Marathonweg in Zuid zijn boos op het stadsdeel. Sinds begin november hebben zij op zaterdag de markt, die normaal op de Stadionplein staat, voor de deur en zien ze de omzet terug lopen.

De markt is naar de Marathonweg verhuisd omdat aan het stadionplein gewerkt wordt. In eerste instantie zouden de marktkooplui verhuizen naar de Laan van Hesperiden, naast het stadion, maar dat ging niet door omdat buurtbewoners daar bezwaar tegen hadden.

De winkeliers in de straat klagen dat het door de markt niet mogelijk is om in de straat te parkeren, waardoor klanten weg blijven. De eigenaar van een groentezaak kreeg zelfs een groentekraam voor zijn deur. Volgens het stadsdeel is dat niet de bedoeling en is de markt juist zo ingericht, dat niet twee dezelfde zaken bij elkaar in de buurt staan.

Het stadsdeel heeft inmiddels aangegeven in gesprek te willen gaan met ondernemers die niet tevreden zijn met de huidige situatie. De eigenaar van een dierenwinkel in de straat heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om een bezwaarschrift in te dienen.