Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inzamelingsactie voor overleden meisje

8 december 2013, 18.41 uur · Aangepast 12 december 2013, 23.31 uur

De Joodse gemeenschap in de stad is een inzamelingsactie gestart voor de nabestaanden van het 7-jarige meisje dat vrijdag in de Pijp is overleden. Het gaat om een gezin dat pas een paar weken in de stad woont.

Vrijdag wandelde de vader met drie dochters vanuit de Pijp, waar het gezin woont, naar Buitenveldert. Daar zitten de kinderen op een Joodse school. Op het Cornelis Troostplein kwam het 7-jarige meisje met haar fietsje onder de wielen van een vuilnisauto. Ze overleed later in een ziekenhuis. In de buurt werd geschokt gereageerd.

Om het gezin te steunen, is er nu een inzamelingsactie gestart. Het Nederlands-Israelische gezin verhuisde een paar weken geleden vanuit Israël naar de stad, om een betere toekomst op te bouwen. In Israël verkeerden ze in grote financiële nood. Volgens Shoshanna Loonstein, één van de initiatiefnemers van de actie, was het gezin net in de stad gesetteld en bezig om zaken weer op de rails te krijgen.

Het lichaam van het meisje is inmiddels naar Israël overgebracht om daar begraven te worden. Om de kosten daarvoor en andere noodzakelijke uitgaven rond het overlijden van het meisje te dekken, wordt nu op verschillende manieren geld ingezameld. Zo circuleert onder meer onderstaande tekst op Facebook.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft in een brief aan het gezin zijn medeleven betuigd.

Een Nederlands-Israëlisch gezin dat sinds een maand in Amsterdam is komen wonen voor een financieel betere toekomst, werd afgelopen vrijdag getroffen door een noodlottig verkeersongeval waarbij hun 7-jarige dochtertje om het leven kwam, toen zij op haar fietsje werd geschept door een vuilniswagen. Een inzamelingsactie is gestart voor deze armlastige familie via de Rosalie Gomperts Springer Stichting. Rekening nummer 45.22.17.059 o.v.v. 'Shay-fonds'. Voor informatie mail naar [email protected]. Deel dit bericht svp! Dank voor uw steun!