Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Problemen stapelen zich op voor PvdA-lijsttrekker'

17 december 2013, 09.01 uur · Aangepast 17 december 2013, 20.35 uur

De jeugdsector is boos op wethouder en PvdA-lijsttrekker Pieter Hilhorst. Organisaties zoals het Leger des Heils en Streetcorner weigeren een convenant te ondertekenen.

'Problemen stapelen zich op voor PvdA-lijsttrekker', meldt De Telegraaf vandaag. Hilhorst heeft het al moeilijk omdat onder zijn verantwoordelijkheid zomaar 188 miljoen euro werd weggeven. En nu zijn er alweer andere problemen.

Vanaf 1 januari 2015 wordt jeugdzorg een taak van de gemeente. Twintig partijen uit de jeugdzorgsector kunnen zich echter niet vinden in de plannen van Hilhorst en weigeren daarom het convenant 'Samen Doen' te tekenen, terwijl dat gisteren eigenlijk zou gebeuren.

Klap
'Wij zouden een structureel overleg over governance en besturing waarbij transparantie en wederzijds respect bepalend zijn, zeer op prijs stellen. Wij stellen dan ook voor om met u in overleg te treden zodat we op korte termijn tot een betere samenwerking kunnen komen', schrijven de twintig directeuren van betrokken organisaties.

'Het is de zoveelste klap voor de voormalig columnist en VARA-presentator', aldus De Telegraaf. Zo raakte zijn partij ook nog in opspraak vanwege het stiekem opnemen van gesprekken en kan de PvdA voor het eerst sinds mensenheugenis niet de grootste partij worden bij de raadsverkiezingen.