Start van hoofdcontent

Stad

nl

AutoRAI mogelijk verder als verkoopbeurs

3 januari 2014, 20.15 uur · Aangepast 5 januari 2014, 15.46 uur

De AutoRAI krijgt mogelijk een nieuwe opzet. De organisatie denkt eraan het evenement in de toekomst verder te laten gaan als verkoopbeurs.

In elk geval gaan de kosten voor autofabrikanten om deel te nemen aan de AutoRAI 2015 drastisch omlaag. Dat zei Harald Bresser van de RAI Vereniging vrijdag in de Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.

De tweejaarlijkse autoshow ging in 2013 niet door, omdat te weinig auto-importeurs zich voor het evenement hadden aangemeld. Dat jaar was door de economische crisis een rampjaar voor zowel importeurs als toeleveranciers. Volgens Bresser moet deelname aan de autobeurs in de toekomst een stuk goedkoper worden. 

'De fabrikanten willen een show, maar dan voor zo min mogelijk geld. Wij willen dat ook. Dus volgens mij komen we er wel uit. Er ligt in ieder geval een heel mooi aanbod', zegt hij. De RAI Vereniging denkt dat auto-importeurs 50 tot 60 procent minder gaan betalen voor een plekje op de beursvloer dan bij voorgaande edities.

'Er zijn natuurlijk wel randvoorwaarden. Je mag dan niet meer zoveel vierkante meters afnemen.' Bresser sluit verder niet uit dat de AutoRAI in de toekomst, net als het Autosalon in Brussel, een verkoopbeurs wordt. 'Alles is bespreekbaar. Er wordt serieus naar deze optie gekeken. Sommige fabrikanten hebben deze wens, andere niet.'

Hij acht de kans groter dan 50 procent dat de autobeurs volgend jaar wel doorgaat. 'Begin april weten we meer.'