Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beelden brute overval tabakszaak Olympiaplein vrijgegeven

4 januari 2014, 18.39 uur · Aangepast 7 januari 2014, 11.04 uur

De schrik zit er goed in bij Adeel Raja, zijn tabakszaak Het Rokertje werd gisterochtend overvallen door twee mannen. 'Ze hebben me tien minuten lang gestompt en geslagen'.

Op de videobeelden van de overval is te zien dat de twee binnen komen en meteen een pistool op Raja richten. 'Ze riepen: "We schieten je dood, we schieten je dood! Geld! Geld!" Eentje stompte me met een pistool', vertelt Raja. 'Het stompen duurde zeker 10 minuten, ik ben blij dat ik hier nog sta.'

Als Raja eenmaal vastgebonden op de grond ligt, gaan de twee overvallers op zoek naar waardevolle spullen. Ze nemen uiteindelijk wat kasgeld en een paar sloffen sigaretten mee. 

Ondanks het brute geweld is Raja zaterdag gewoon weer aan het werk. 'Ik voel me goed, thuis ga je alleen maar nadenken. Ik kan er met klanten over praten, sommigen hielpen me zelfs vanochtend de winkel te openen. Vanavond zullen een paar me ook helpen de zaak af te sluiten.'

Eén van de daders is overigens duidelijk te herkennen op de beelden. Mensen die hem of de andere overvaller herkennen, kunnen contact opnemen met de politie.