Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Brief over 188 miljoen pas maandag naar raad

10 januari 2014, 18.54 uur · Aangepast 11 januari 2014, 23.59 uur

De commissie die woensdag vergadert over de teveel uitbetaalde 188 miljoen aan woonkostenbijdragen door de Dienst Belastingen krijgt uiterlijk maandag de stukken aangeleverd die bij deze vergadering horen.

Hierdoor heeft de commissie niet de tijd om zich, zoals gebruikelijk, in het weekend in de papieren te verdiepen. Dit schrijft ThePostOnline.nl vrijdag op basis van een e-mail die in handen is van de site. Verder is opvallend dat de mail melding maakt van een vergadering van het college van B&W over de kwestie, iets wat normaliter alleen op dinsdag gebeurt. 

Halverwege december werd duidelijk dat de gemeentelijke Dienst Belastingen in totaal 188 miljoen euro had weggegeven aan onterechte woonkostenbijdragen. Anderhalve week later werd duidelijk dat er inmiddels 184 miljoen euro terug was, maar dat niet gegarandeerd kon worden dat het totale bedrag van 188 miljoen weer in bezit van de gemeente zou komen. Hoe groot het bedrag is dat nu nog teruggevorderd moet worden is niet bekend.

Vandaag zou gemeenteraad stukken krijgen over de stand van zaken met de Amsterdamse miljoenenblunder. Dat wordt nu uitgesteld tot maandag.

— Jan Paternotte (@jpaternotte) January 10, 2014