Start van hoofdcontent
nl

Jort Kelder is helemaal klaar met fietsers na botsing

13 februari 2014, 20.12 uur · Aangepast 26 augustus 2014, 13.30 uur

Jort Kelder gaat helemaal los op het 'losgeslagen legioen verkeersdeelnemers' in de stad. Fieters dus.

Op zijn businesswebsite 925.nl is een lange column te lezen waarin Kelder zijn frustraties uit. Hij is wel degelijk voor een autoluwe binnenstad, maar de mentaliteit van de Amsterdammers die wél de fiets pakken laat veel te wensen over.

'Voorrang verlenen op een kruising met haaietanden? Nooit van gehoord. Een andere weggebruiker eigen manoeuvreerruimte gunnen? Hoezo? Rot op, k*nk*rl*ider!! Stoppen voor rood licht? Wahaha, laat die van rechtskomende auto die door groen gaat even lekker de t*ring krijgen! Zo trekt een losgeslagen legioen verkeersdeelnemers door de stad', schrijft Kelder.

Botsing
Directe aanleiding voor de column blijkt een incident waarbij Kelder met zijn auto de fiets van een jongedame raakte. Ze raakte niet gewond en fietste gewoon door, maar Kelder zat wel met de schade aan zijn auto. 2.544,27 euro om precies te zijn.

'Wie roept de fietsanarchie een halt toe? Niet alleen om auto's te beschermen tegen fietsvandalen, maar ook om te voorkomen dat nog meer scooters en fietsers sneuvelen', schrijft Kelder verder. Hij hoopt dat het debat gaat leven in de campagne naar de raadsverkiezingen van 19 maart.