Start van hoofdcontent

Stad

nl

Elke spyshop heeft weleens louche klandizie

18 februari 2014, 18.52 uur · Aangepast 20 februari 2014, 19.00 uur

De spyshop aan de Admiraal de Ruijterweg waar vanochtend een grote inval door de politie werd gedaan, is niet de enige winkel in de stad waar je spionageapparatuur te verkrijgen is.

Dick Ofringa bestiert een soortgelijke winkel aan de Postjesweg en Offringa moet ook toegeven, daar komen weleens louche types.

'De handel waarin ik zit, die schurkt tegen de illegaliteit aan. Ik heb weleens volgapparatuur verkocht, dat werd dan onder een wagen geklikt. Achteraf bleek dat er op die wagen is geschoten', zegt Offringa. 'Af en toe heb je gewoon verkeerde klanten in de winkel',  

Schuldig voelt hij zich in ieder geval niet. 'Maar ik ben gewoon vrij om het te verkopen. En of ik bepaalde groeperingen faciliteer? De verkoper van de Bijenkorf kan een mes aan iemand verkopen. Of die door een cake heengaat of door de buurman, dat zijn natuurlijk dingen waar je nooit uit komt.' 

Inval
Bij een grootschalige actie rond een spyhop in West werden dinsdagochtend in totaal dertien personen aangehouden, ook werden er o.a meerdere wapens en munitie gevonden.