Start van hoofdcontent

Stad

nl

'PvdA liegt in Stemwijzer'

21 februari 2014, 11.43 uur · Aangepast 22 februari 2014, 09.19 uur

De PvdA heeft niet helemaal eerlijk de antwoorden voor de Stemwijzer ingevuld. Dat vermoeden andere partijen.

Volgens de VVD, D66 en SP staat er in de Stemwijzer ten onrechte dat de PvdA tegen een afname van het aantal sociale huurwoningen is. 'De afgelopen jaren stemde de PvdA in met stevige verkoop van sociale huurwoningen. Ook in het verkiezingsprogramma voor de komende periode spreekt de PvdA over verkoop van sociale huurwoningen aan huurders', zeggen de verbaasde politci.

De drie partijen vragen in een brief aan ProDemos (de maker van Stemwijzer) of er geen fout is gemaakt. In principe vullen de partijen zelf de antwoorden van de Stemwijzer in, maar ze kunnen zich haast niet voorstellen dat de PvdA dit zelf zo verkeerd zou doorgeven. 'We denken misschien anders over de inhoud, maar we hechten allemaal wel aan een eerlijke campagne', aldus de VVD, D66 en SP.

De PvdA blijft bij het antwoord in de Stemwijzer. In het sociaal-democratische verkiezingsprogramma staat toch echt dat de partij in de toekomst niet minder sociale huurwoningen wil. Ook ProDemos laat meteen weten dat wat hen betreft het opgegeven antwoord van de PvdA klopt.