Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man bespuugt en bijt veiligheidsmedewerkers NS

22 februari 2014, 18.34 uur · Aangepast 23 februari 2014, 23.27 uur · Foto: Jos van Zetten

Een man heeft zaterdagochtend rond 06.00 uur medewerkers van het Service & Veiligheidsteam van de NS gebeten en bespuugd. Dat gebeurde op Centraal Station.

Bij een ingangscontrole toonde de man een vervoersbewijs dat niet meer geldig was. Hij werd daar door een NS-medewerker op aangesproken, maar liep vervolgens door en ging in een trein zitten. Meerdere medewerkers van het Service & Veiligheidsteam zijn vervolgens naar de man toegegaan om hem uit de trein te halen.

De verdachte wilde echter niet meewerken en bleef in de trein zitten. Daarop is hij aangehouden. Toen de NS-medewerkers de man wilden boeien, werd hij agressief. Hij spuugde één medewerker in het gezicht, een andere medewerker werd meerdere keren in zijn vingers en arm gebeten.

De medewerker raakte door de beten lichtgewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en heeft diverse injecties gekregen om mogelijke ziekten te voorkomen. De bijter is aangehouden en naar bureau Beursplein overgebracht. Er is bloed bij hem afgenomen, dat onderzocht zal worden. Op basis van dat bloedonderzoek zal worden beslist of het slachtoffer verder behandeld moet worden.