Ajax wint wéér van Feyenoord

2 maart 2014, 17.20 uur · Aangepast 10 maart 2014, 12.16 uur

Ajax won vandaag voor de derde keer dit seizoen van Feyenoord en zette daarmee een grote stap naar het kampioenschap.

In een aantrekkelijk en spannend duel waren er vooral de eerste helft veel kansen over en weer. De openingstreffer was voor de thuisclub. Terwijl Niklas Moisander met een eerder opgelopen bloedende hoofdwond langs de lijn stond, kopte Graziano Pellè in de 30'ste minuut de 1-0 binnen.

Vlak voor rust kon invaller Kolbeinn Sigthorsson de gelijkmaker intikken na een prachtige actie van Ricardo Kishna die vandaag in de basis begon. De aanvaller bleek na een mooi competitiedebuut vorige week op de linkerflank ook op de rechterflank prima uit de voeten te kunnen.

Derde overwinning op Feyenoord dit seizoen
In de tweede helft bood Feyenoord minder weerstand en was het wachten op de winnende treffer van Ajax. Die kwam in de 72'ste minuut na een hoekschop. In de kluts kon Joël Veltman een gaatje vinden om de 1-2 doorheen te prikken.

Met nog acht wedstrijden te gaan heeft Ajax nu een voorsprong van acht punten op FC Twente en Vitesse.