Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alwéér protest tegen komst hotel

10 maart 2014, 15.05 uur · Aangepast 12 maart 2014, 14.23 uur · Foto: Google Maps

Na demonstraties tegen de komst van megahostels aan de Weesperzijde en op Overhoeks en de komst van een hotel aan de Raamgracht, is het nu de beurt aan bewoners van het Zeeburgerpad in Oost om hun zorgen te uiten.

Ook daar dreigt namelijk een hotel gebouwd te worden. Het stadsdeel is namelijk in eerste aanzet akkoord gegaan met de komst van een 38 kamers tellend éénsterren hotel. Het bedrijf zal gevestigd worden in een pand waar voorheen zonnewering gemaakt werd.

Omwonenden vrezen dat de komst van het hotel veel overlast met zich meebrengt. Zo zijn ze bang voor dronken toeristen en denken ze dat de parkeertarieven in de buurt omhoog zullen gaan. Morgenavond zal een groep van zo'n 100 bezorgde omwonenden demonstreren bij het stadsdeelkantoor Oost. Om 19.30 uur start daar de laatste stadsdeelraadsvergadering.

Dan zal ook gedemonstreerd worden tegen andere plannen voor het Zeeburgerpad. Bewoners van de buurt hebben namelijk het idee de dupe te zijn geworden van een plan van het stadsdeel. Om het bedrijventerrein waar het Zeeburgerpad onderdeel van uitmaakt uit het slop te trekken, besloot het stadsdeel een aantal jaar gelden om initiatieven voor de ontwikkeling aan de markt overgelaten.

Zodra er voldaan wordt aan een aantal spelregels kunnen ondernemers een bouwvergunning aanvragen. In het geval van het hotel is er nog geen vergunning aangevraagd, maar omwonenden vrezen dat die vergunning er wel zal komen. Naast het hotel is er ook een aanvraag ingediend voor een studentencomplex.