Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aangifte tegen PvdA-raadslid Ünver wegens mishandeling

17 maart 2014, 22.12 uur · Aangepast 19 maart 2014, 22.12 uur

Tegen het Amsterdamse PvdA-raadslid Emre Ünver is zondag aangifte gedaan van mishandeling. Dat heeft de politie gemeld. De politie zei niet van wie de aangifte afkomstig is.

In een persbericht zegt de Federatie van Nederlands Turkse Jongerenorganisaties achter de aangifte te zitten. Twee van haar leden zeggen door Ünver zondag te zijn mishandeld.

Aangevallen door Turkse jongeren
Maandag meldde Ünver juist dat hij zelf aangifte zal gaan doen, omdat hij is aangevallen door Turkse jongeren. Een en ander zou hebben plaatsgevonden zondag op het Leidseplein, tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor een 15-jarige Turkse jongen die vorige week in Turkije overleed. De politie onderzoekt de zaak.

Aangifte Ünver
Ünver, zelf van Turkse komaf en ook vice-fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam, zegt dinsdag aangifte te doen. Hij zegt dat hij opeens werd aangevallen door enkele Turkse jongeren, die hij omschrijft als rechts-radicaal. Dit zou geleid hebben tot een worsteling.

Bijeenkomst
Enkele honderden Turken kwamen zondag bijeen voor de herdenking van de 15-jarige Berkin Elvan. Die raakte vorig jaar in Istanbul gewond door een traangasgranaat van de politie en overleed vorige week, na 9 maanden in coma te hebben gelegen.