Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Oude Ajax-logo heeft veel betere uitstraling'

17 maart 2014, 23.09 uur · Aangepast 18 maart 2014, 11.57 uur

Amsterdammers hebben in een filmpje dat vandaag op internet is verschenen uitgelegd waarom zij voor het oude logo van Ajax zijn.

Het filmpje, gemaakt door website Ajax Showtime, laat in ruim drie minuten zien wat de meningen op straat zijn met betrekking tot het logo van Ajax. Volgens de website was het onmogelijk om voorstanders van het huidige logo te vinden. Alle mensen die zij spraken waren voor de herinvoering voor het klassieke logo, aldus de website.

'Ik vind dat het oude embleem ingevoerd moet worden, omdat die een veel betere uitstraling heeft. Het komt mannelijker over. Het staat echt van, hier zijn wij, hier is Ajax. Nou, dit is echt. Dit is echt mooi. En als het echt mooi is, dan betekent dat ook dat je al een stap voor hebt op het veld', vertelt een fan van het oude logo.

Een andere man hoopt dat oude tijden zullen herleven met het oude logo. 'Vertrouwd, daar is het mee begonnen en daar moeten we ook mee doorgaan.' Ook in het AT5-programma Ajax, Dit is mijn Club werd eerder al de balans opgemaakt. Daarbij zei zelfs Johan Cruijff voor het oude logo te zijn.