Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemer boos om nieuwe plek Ajaxhonk

26 maart 2014, 14.29 uur · Aangepast 26 maart 2014, 22.19 uur

De mogelijke nieuwe locatie van het Ajax-supportershome ligt onder vuur. Een ondernemer aan de Arenaboulevard wil niet dat het nieuwe supportershome verhuist naar de parkeergarage onder de Arena.

Het supportershome, dat nu nog in de buurt van station Strandvliet ligt, zou moeten verhuizen naar de parkeergarage, links naast ingang Zuid H. Dit is de ingang waar de harde kern van Ajax gebruik van maakt. Maar een ondernemer tegenover deze locatie vreest dat eventuele overlast zijn panden 'minder verhuurbaar' maakt. 

Vandaag diende een rechtszaak tussen beide partijen. In Het Parool stelt de advocaat van de ondernemer dat de mogelijke overlast niet de enige reden voor een zaak is. 'Hij vindt het ook onrechtvaardig dat het supportershome wel een horecavergunning krijgt, terwijl de rechter een jaar geleden bepaalde dat zijn cafés op die plek dicht moeten als er veel supporters zijn'.

Volgens Ajax is de verhuizing naar de nieuwe locatie 'logisch', omdat de fanatieke aanhang altijd gebruik maakt van ingang Zuid H. 

Tijdens recente ongeregeldheden tussen supporters van Ajax en Cambuur werd in ieder geval duidelijk dat de huidige locatie niet ideaal is. Aanhangers van Cambuur werden met stenen bekogeld door Ajax-aanhangers die zich bij het supportershome ophielden.