Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drukste dag ooit op Arena Boulevard zonder incidenten

30 maart 2014, 15.56 uur · Aangepast 1 april 2014, 16.00 uur

Het was nog nooit zo druk rond de Arena Boulevard als vandaag. Meer dan 100.000 man gingen of gaan nog naar Ajax, Holland Zingt Hazes, de Backstreet Boys en Cirque Du Soleil.

Volgens de politie zijn er geen grote incidenten gebeurd tijdens de drukte. Ook bleef verkeerschaos uit. Wel hoopt de politie dat dit soort dagen zich niet al te vaak zullen voordoen in de toekomst.

Naar de topper tussen Ajax en FC Twente gingen 53.000 supporters. Naar de twee concerten van Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome twee keer 17.000 liefhebbers en de Backstreet Boys trekken 4800 fans naar hun concert in de Heineken Music Hall. Dan zijn er ook nog twee voorstellingen van Cirque Du Soleil in een grote tent op het parkeerterrein bij de Arena, waar twee keer 5000 man verwacht wordt.

Team Verkeerstactiek
Het spitsuur begon om 14.00 uur. Er werd een speciale eenheid ingeschakeld, het Team Verkeerstactiek, om massale chaos te voorkomen. Zo'n team wordt vaker ingezet bij grote evenement. Zij werken samen met het stadsdeel, politie en de evenementenhouders.