Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Zigeuners zetten kamp op bij Nieuwe Meer

1 april 2014, 18.34 uur · Aangepast 3 april 2014, 18.45 uur

In natuurgebied De Oeverlanden bij de Nieuwe Meer staat sinds maandagavond een zigeunerkamp.

Het kamp met vijf caravans staat op een grasveld in het gebied. Volgens een van de kampbewoners stonden zij eerder in Noord, maar moesten ze daar weg. Daarop hebben zij besloten hun kamp te verplaatsen.

Een buurtbewoner zag maandagavond hoe een paar mannen met een slijptol de fietspaaltjes bij het grasveld verwijderden. Toen zij vroeg wat de mannen aan het doen waren werd haar verteld dat ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien.

De buurt maakt zich zorgen over de veiligheid. Een bewoonster die ook de naastgelegen jachthaven beheert zegt geen oog dicht te doen. 'Zij zullen wel rustig slapen, maar wij moeten zorgen dat de boten van de klanten beschermd worden.'

Volgens de buurt kon de politie maandagavond niet optreden omdat zij geen juridische gronden heeft om de kampers weg te sturen. De gemeente zou namelijk verantwoordelijk zijn voor de grond.

UPDATE 16:36
De gemeente laat weten dat het om een groep woonwagenbewoners gaat die al langere tijd rond de stad zwerft. Er wordt nu gezocht naar een permanente plek voor de groep in Nieuw-West, en tot die tijd worden ze ongemoeid gelaten in het natuurgebied.