Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duizenden aanmeldingen voor gratis concert in Vondelpark

1 april 2014, 15.02 uur · Aangepast 3 april 2014, 18.41 uur · Foto: taxi1108

Via Facebook hebben duizenden mensen zich aangemeld voor een gratis optreden van Acda en de Munnik.

Het nederpopduo geeft op 24 augustus een gratis concert in het Vondelpark Openluchttheater. Dat dit optreden zo populair is heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Acda en de Munnik eerder dit jaar aangaven uit elkaar te gaan. In november van dit jaar start hun afscheidstournee en de kaarten hiervoor gaan als warme broodjes over de toonbank.

Om 13.00 uur stond de teller op 18.000 aanmeldingen en dit aantal loopt snel op. 'We hebben ruimte voor 4.000 bezoekers, dus we houden dit uiteraard goed in de gaten', laat een woordvoerder van het theater weten. 

Veiligheid
'Het moet een fantastisch concert worden, maar er zitten natuurlijk beperkingen aan de hoeveelheid mensen die hierbij aanwezig kunnen zijn. We zijn daarom in overleg met de politie en onze eigen beveiliging over hoe we de bezoekersstroom in goede banen kunnen leiden. Het moet wel veilig blijven natuurlijk', stelt de woordvoerder.

In het verleden was het wel vaker druk rond de gratis optredens in het park. 'Vorig jaar merkte je al dat het druk was rond het optreden van Candy Dulfer omdat toen het gerucht ging dat Prince langs zou komen. Maar dat een concert via social media zo'n hype wordt, dat hebben we nog nooit meegemaakt'.

Meer duidelijkheid
In aanloop naar het optreden van Acda en de Munnik wil het theater precies laten weten hoe de bezoekersstroom precies in goede banen moet worden geleid. 'En voor iedereen die niet naar Acda en de Munnik kan, we hebben vanaf 5 mei een uitgebreid programma met nog een hele hoop andere optredens', stelt het Vondelpark Openluchttheater.