Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Kinderleidsters op non-actief na filmpje huilende peuters

4 april 2014, 13.39 uur · Aangepast 7 april 2014, 09.33 uur

De directie van de Flamingo Regenboog zegt geschrokken te zijn van het filmpje op Facebook waarop te zien is hoe twee peuters huilend door de binnentuin van het kinderdagverblijf lopen.

'We zijn heel erg geschrokken van het gepubliceerde filmpje. In de loop van vandaag zal er gesproken worden met de betreffende kinderleidsters en leidinggevende om te achterhalen hoe precies de situatie is geweest', zegt de directie in een schriftelijke reactie op het filmpje.

'Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel. De betreffende medewerkers zijn intussen op non-actief gezet en de nodige maatregelen zullen worden genomen.'

De GGD is een onderzoek gestart naar de gang van zaken, zegt een woordvoerster. 'We gaan in gesprek met de organisatie. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan worden vervolgstappen ondernomen'.

Eerdere controles
Dichtbij.nl
meldt dat uit eerdere onaangekondigde controles door de GGD is gebleken dat de voordeur open stond waardoor mensen er vrij in en uit konden lopen. Ook was er een zware slaapkamerdeur in het pand waar kinderen gemakkelijk met hun handen tussen konden komen. 

Buurvrouw
Buurvrouw Nara is de maakster van het bewuste filmpje. Haar moeder ging uiteindelijk naar de kinderopvang toe om verhaal te halen en trof de begeleidster daar aan terwijl ze met hun telefoon bezig waren. 'Je moet op een kind passen, niet op een pop van de Bart Smit', stelt ze. 'Ik heb de moeder van het kind gesproken. Toen die het filmpje zag, begon ze te huilen.'