Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meldpunt Amsterdam wil 'discriminatie keurmerk' voor bedrijven

9 april 2014, 17.42 uur · Aangepast 10 april 2014, 14.25 uur

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) wil een keurmerk voor bedrijven en werkgevers die níet discrimineren.

'Het huidige systeem van boetes dat aan bedrijven kan worden opgelegd werkt niet', stelt MDRA-directeur Jessica Silversmith. Het meldpunt krijgt steeds meer meldingen binnen van discriminatie op de werkvloer. Vooral sinds de 'minder-uitspraken' van Wilders is dit aantal verder gegroeid.

'Mensen weten dat er nu een plek is waar ze alarm kunnen slaan', zegt Silversmith. Volgens de directeur stijgt zowel het aantal meldingen maar is er ook een daadwerkelijke toename van het aantal gevallen van discriminatie op de werkvloer. Het MDRA juicht het doen van meldingen toe. 'Maar het is erg lastig om meldingen van discriminatie of racisme via het strafrecht aan te kaarten omdat er niet altijd bewijs is'. aldus Silversmith.  
Keurmerk
Meldingen van discriminatie op de werkvloer worden nu per geval behandeld maar er is zelden een consequentie aan verbonden voor de bedrijven waar het om gaat. Bovendien is deze aanpak volgens het MDRA geen structurele oplossing op langere termijn. 
Discriminatie op de werkvloer vraagt volgens Silversmisth om een meer structurele aanpak waarbij  bedrijven de consequenties meer voelen. 'Met sancties ben je er niet want de boetes zijn dermate laag dat bedrijven er niet van wakker liggen. Er zou een kwaliteitskeurmerk moeten komen voor bedrijven 'hier wordt niet gediscrimineerd'. Dit keurmerk zou bedrijven dwingen zelf alerter te zijn en sneller over tegaan tot maatregelen binnen het bedrijf" aldus het meldpunt Amsterdam.

In de Stelling van Amsterdam wordt woensdag verder gesproken over dit thema.