Start van hoofdcontent
nl

Soerjadi: 'Vechtpartij op Leidseplein was écht'

10 april 2014, 11.02 uur · Aangepast 11 april 2014, 18.07 uur

In een paginagroot artikel in De Telegraaf drukt pianist Wibi Soerjadi donderdag geruchten de kop in dat zijn recente angstige avonturen op het Leidseplein zouden zijn verzonnen.

Soerjadi werd dit weekend door drie mannen belaagd in een zijstraat van het Leidseplein. Een van de drie gebruikte hierbij zelfs een mes. Maar door adequaat optreden van de pianist, die een paar flinke tikken uitdeelde, wist Soerjadi te ontsnappen. 

Maar omdat Wibi recent al met een publiciteitsstuntje de landelijke media wist te foppen werd zijn verhaal al snel in twijfel getrokken. Daarom doet de pianist donderdag in De Telegraaf nog één keer uit de doeken wat er precies gebeurde.

Geen stapavond
'Ik was bij een kennis langs geweest om iets op te halen, dus geen stapavond of iets dergelijks. Daarvoor zou ik trouwens ook wel erg vroeg zijn afgehaakt, want het gebeurde rond tien over elf ’s avonds', vertelt Soerjadi, die later deze week pas aangifte gaat doen. 'Gisteren heb ik contact opgenomen met de politie om een afspraak te maken voor het laten opnemen van de aangifte, die ik vrijdag ga doen. Dat is alleen al in verband met de verzekering en – laten we hopen dat het niet zo is – eventuele schade aan mijn handen noodzakelijk'.

Steunbetuigingen
De pianist vertelt verder dat hij veel steunbetuigingen binnen heeft gekregen. 'Inmiddels heb ik veel hartverwarmende reacties van mensen gehad. En helaas zaten er ook heel veel mensen tussen die hetzelfde hebben meegemaakt. Wat ik hoop, is dat ik anderen door dit verhaal kan waarschuwen en behoeden voor dit soort dingen.