Start van hoofdcontent

Stad

nl

Presentator Scam City: 'Amsterdam is écht heel gevaarlijk'

11 april 2014, 13.21 uur · Aangepast 12 april 2014, 11.51 uur

Conor Woodman, de presentator van Scam City, blijft er bij dat Amsterdam wemelt van de gevaarlijke zakkenrollers, drugsdealers en criminelen.

Het programma van Woodman besteedde onlangs aandacht aan Amsterdam. Later bleek echter dat Scam City 'zakkenrollers' betaalde om op te komen draven in de show. 

In een blog op zijn eigen website bestrijdt Woodman deze lezing nog maar eens. 'In een wanhopige poging om kiezers af te leiden van zijn slechte aanpak van criminaliteit, claimde de burgemeester dat we acteurs in hebben gezet. Dit is natuurlijk onzin. Elke crimineel die in ons programma aan bod is gekomen heeft een strafblad zo lang als je arm. Sommigen hebben zelfs vast gezeten. Maar als je me niet gelooft, burgemeester, laat me hun IMDB-pagina zien dan.'

'Het probleem voor toeristen in Amsterdam is groter dan we denken als de overheid zó aan het ontkennen is dat er een probleem bestaat, dat ze je liever doen geloven dat criminelen alleen in tv-programma's bestaan', foetert Woodman verder.

Woodman laat overigens achterwege te melden dat de 'zakkenrollers' van Scam City zelf hebben toegegeven dat ze zijn betaald. 

Rectificatie
Na de bewuste uitzending van het programma eiste de gemeente een rectificatie van National Geographic vanwege het gebruik van de acteurs. De gewraakte Scam City-aflevering over Amsterdam werd in januari uitgezonden. De gemeente laat in een reactie weten dat er nog altijd gesprekken worden gevoerd met National Geographic.