Ajax wint, maar is nog geen kampioen

13 april 2014, 20.19 uur · Aangepast 21 april 2014, 13.08 uur

Ajax won vanmiddag met 3-2 van ADO Den Haag, maar de kampioensschaal ging weer meet met de KNVB.

Om vanmiddag al officieel als kampioen gehuldigd te kunnen worden, moest Feyenoord punten verspelen in Eindhoven. Dat deed de club uit Rotterdam niet. Feyenoord won met 0-2 bij PSV.

Ajax was veel beter dan ADO Den Haag en na 35 minuten zette Christian Poulsen de thuisclub op 1-0. Een minuut later schoot Stefano Denswil echter de 1-1 in eigen doel.

In de tweede helft kwam de overwinning alsnog tot stand. Davy Klaassen scoorde in de 76'ste minuut met een schot van dichtbij in de korte hoek. Tulani Serero maakte de 3-1. In blessuretijd kwam ADO nog op 3-2.

De volgende Eredivisiewedstrijd voor Ajax staat 27 april op het programma. Dan gaat de ploeg van Frank de Boer naar Heracles Almelo en heeft het nog maar één punt nodig. Maar volgende week speelt Ajax eerst nog de bekerfinale tegen PEC Zwolle.