Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wéér beroving 12-jarige jongen

16 april 2014, 18.02 uur · Aangepast 17 april 2014, 12.13 uur

Het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 besteedt deze week opnieuw aandacht aan de beroving van een 12-jarige jongen.

Het jonge slachtoffer is op 7 februari op weg van het Amstelstation naar zijn school. Ter hoogte van de Bertrand Russellstraat merkt hij dat hij achtervolgd wordt door een man. De man spreekt de jongen plotseling aan en vraagt hem of hij zijn telefoon mag lenen. 

De jongen weigert en zegt dat zijn telefoon leeg is. Maar dan dreigt de man het slachtoffer in elkaar te slaan, waarna de jongen alsnog zijn telefoon afgeeft. Samen lopen ze vervolgens naar het Amstelstation, waar het er even op lijkt dat de twee samen de metro zullen pakken.

Vuurwapen
Uiteindelijk besluit de berover toch te gaan lopen richting de Wibautstraat. Onderweg laat de man ineens een vuurwapen zien dat verstopt zit in zijn mouw. De twaalfjarige jongen is doodsbang. Op de kruising van de Transvaalkade met het President Steynplantsoen dwingt de man zijn slachtoffer te blijven staan, waarna hij ineens wegrent richting het Afrikanerplein.

Eerdere beroving
Vorige week besteedde Bureau 020 ook al aandacht aan de beroving van een 12-jarige jongen. Kort na deze uitzending meldden zich twee jonge daders die in verband met deze zaak gezocht werden.