Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee vrouwen bestelen oude dame

17 april 2014, 21.32 uur · Aangepast 21 april 2014, 13.08 uur

Twee vrouwen hebben op woensdag 9 april een oudere dame bestolen in haar eigen woning. De vrouwen kwamen de woning binnen met een zogenoemde babbeltruc.

Rond 17.50 uur wordt er aangebeld bij het appartementencomplex aan de De Wittenstraat in West waar de dame woont. De twee vrouwen die voor de deur staan, vertellen haar dat ze een afspraak hebben met een andere bewoner van het pand. De vrouw laat ze binnen.

Als ze haar eigen woning weer binnen wil gaan, wordt ze gevolgd door de twee vrouwen. Ze wordt korte tijd vastgehouden door één van hen, terwijl de ander op zoek gaat naar waardevolle spullen in haar woning. De dieven vertrekken met enkele persoonlijke spullen van de vrouw. Het slachtoffer is erg geschrokken, maar blijft lichamelijk ongedeerd.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het incident. De twee woningovervallers zijn vrouwen van ongeveer 20 jaar oud, beiden met een licht getinte huidskleur. De vrouwen zijn tussen de 1.50 en 1.65 meter lang en dragen beiden een donkere jas en een hoofddoek.