Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-fans gewoon welkom op tribune Heracles

18 april 2014, 18.40 uur · Aangepast 24 april 2014, 13.48 uur

Ajax-supporters met een geldig toegangsbewijs zijn volgende week zondag op alle tribunes van Heracles Almelo welkom. Dat laat de tegenstander van Ajax vrijdag weten op de eigen website.

'Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ervan overtuigd dat het een mooie middag wordt', zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles.

Een punt voor de titel
Ajax verovert op 27 april de 33e landstitel als het minimaal gelijkspeelt in Almelo. Veel supporters proberen om die reden kaarten te bemachtigen. Aanhangers van Ajax zijn normaal gesproken alleen welkom in het voor hen bestemde uitvak. Fans van Heracles bieden echter op grote schaal kaarten aan, soms voor wel 200 euro per stuk.

'Ook wij hebben gezien dat er met name via Marktplaats in strijd met de regels kaarten worden aangeboden', zegt Hoogma. 'De controle hierop, met identificatie enzovoort, is voor de wedstrijd nauwelijks uitvoerbaar. Wij gaan er echter van uit dat iedereen hiermee verstandig omgaat. De band met Ajax is ook onder de supporters goed en met z’n allen moeten we er een mooi feest van maken om heel Nederland en ver daarbuiten te laten zien dat er ook zonder incidenten een goed voetbalfeest mogelijk is.'