Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'We willen mensen niet hun auto uit pesten'

18 april 2014, 21.33 uur · Aangepast 20 april 2014, 21.45 uur

Ondanks alle kritiek houden D66 en GroenLinks vast aan het plan om de kosten van een parkeervergunning flink te verhogen.

Er genoeg alternatieven voor automobilisten. Dat zeiden Jan Paternotte (D66) en Rutger Groot Wassink (GroenLinks) vanavond in een extra uitzending van AT5 Politiek. De partijen willen op een nieuwe manier over mobiliteit nadenken.

Vanochtend werd de hervormingsagenda van D66 en GroenLinks gepresenteerd. Daarin stellen beide partijen onder andere voor om de tarieven voor parkeervergunningen fors te verhogen. In sommige gevallen verdubbelt het tarief bijna.

Reële prijs
Volgens de partijen kunnen sommige mensen best een auto voor de deur missen. Groot Wassink: 'Het is echt niet zo dat iedereen buiten de stad werkt en altijd een auto nodig heeft.' Daarnaast zegt de partijleider van GroenLinks dat ze mensen echt niet hun auto af willen pakken. 'Het is gewoon een meer reële prijs voor een vergunning.'

GroenLinks en D66 zijn nog op zoek naar een derde partij om een coalitie te vormen. Daarover vinden volgende week gesprekken plaats.