Ruststand 4-1 in bewogen bekerfinale

20 april 2014, 20.49 uur · Aangepast 20 april 2014, 22.16 uur

De bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle ontpopt zich tot een bizar duel. De wedstrijd lag korte tijd stil vanwege vuurwerk op het veld en

Er is nog geen twintig seconden gevoetbald als vanuit een vak met Ajax-supporters achter het doel van Vermeer massaal vuurwerk het veld op wordt gegooid. Stewards ruimen het vuurwerk op en de wedstrijd kan verder.

Wedstrijd gestaakt
Het spel is nauwelijks hervat of Ricardo van Rhijn scoort met een enorme pegel van zo'n vijfentwintig meter de openingstreffer. Direct na het doelpunt wordt aan de andere kant opnieuw vuurwerk in het doelgebied van Vermeer gegooid. Scheidsrechter Nijhuis vind het nu wel welletjes en gebaart de spelers het veld te verlaten.

Als de spelers in de kleedkamer zitten betreedt Edwin van der Sar het veld om namens Ajax het eigen publiek toe te spreken. 'Kappen met deze shit. Je benadeelt jezelf en je club.' Van der Sar waarschuwt dat de wedstrijd definitief gestaakt zal worden als er opnieuw vuurwerk gegooid wordt.

PEC Zwolle
Als het spel daarna hetvat wordt is het PEC Zwolle dat vrij snel twee keer kan scoren. Ryan Thomas zet beide treffers op zijn naam. De eerste goal is een schot dat wordt aangeraakt en zo de linkerhoek in rolt. Het tweede doelpunt scoort Thomas nadat hij de rebound (bal op de paal) binnen weet te schieten.

Na twintig minuten spelen is opnieuws een Zwolle-speler trefzeker. Na een scherpe pass blijft Fernandez één-op-één met Vermeer koelbloedig. Hij schiet de derde Zwolle-treffer van de avond binnen. En amper tien minuten later is het opnieuw is het opnieuw Feyenoorder in Zwolse dienst Fernandez die de ruststand (4-1) bepaalt.